Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedi çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın güvenli tahliyesini sağlamalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Ancak, yangın bapsı satıcıları arasında hediye değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, mutabık fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler erdemli fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

 Buna ivaz, bu kapının birincil amacı, yangının farklı odalar arasında yayılmasını önlemek veya batilatmaktır. Yangın bapsı yönetmeliğine gereğince

Yangın Çıkış Kapısı yangın durumunda binadan emniyetli bir şekilde tahliye olmayı sağlayan bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalı, kolay ve hariçya dosdoğru açılmalıdır.

Yangın merdiveni kapısına tek şekilde kilit hulliyatlamaz. Bazı binalar yararlanma saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek amacıyla yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç skorsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde baz olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

 ve montajıyla meslekan bütün firmalar ile bizim fiyatlarımızı katlaştırabilirsiniz. Yangın kapısı modellerimizin özelliklerini inceleyerek muadili kapıların özellikleriyle katlaştırabilir ve fiyatlarını mukayese edebilirsiniz.

Yangın Bapsı seçerken ilgi edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve derslikı belirlenmelidir.

Yangına dayanıklı acil çıkış bapları, standart kapılara nazaran elan pahalı olabilir. Bu bapların fiyatları 3500 TL'den mebdelayıp 15000 TL'ye derece çıkabilmektedir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde fenomen yerini vazgeçme etmelerini kolaylaştırır.

Yangın kapkaloriın (müstacel çıkış kapısının) temel amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu menfi koşulların sair katlara intikalini çelmek yahut olası olduğu derece geciktirmektir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni Yangın Merdiveni Kapısı bapsı da makul standartlara bakarak üretilmek zorundadır. 

İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi sebebiyle bu baplar haricen açılamaz. Bu kalıp uğruluk vakalarının önlenmesini esenlar.

Report this wiki page